Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

375 gr.  tarwebloem

100 gr.  griesmeel

300 ml. water

1 theelepel anijszaad of 2  anijsblokjes fijnmalen

1 zakje droge gist

snufje zout

Meng alle droge bestanddelen ( evt ook anijsblokjes ) en voeg hierbij niet alle water, laat een beetje achter.

Kneed dit tot een deeg. Als het te droog is, doe je er nog wat water bij. Het kneden duurt ongeveer 10 minuten. Laat het deeg nu  45 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg verdubbeld is.

Na de eerste rijzing het deeg uit de kom halen en in drie gelijke parten verdelen. Maak er bolletjes van en duw deze iets in op een met bloem bestoven bakplaat. Bestuif de bollen met een beetje bloem en bedek deze met plasticfolie.  Laat dit nu zo’n  30 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven tot 200 graden Celsius. Verwijder na deze rijzing de folie en verdeel een beetje olijfolie over de bollen. Prik met een vork enkele gaten in de bollen.

Bak de bollen ongeveer 30 minuten en de hete oven tot de broden goudbruin zijn en hol klinken als je er op klopt.

Laat de broden na het bakken afkoelen.



Anijsbrood ( ksrah )

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie