Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

5 plakjes bladerdeeg uit de vriezer

1 à 2 appels

twee eetlepels custardpoeder

1 theelepel kaneel

 3 eetlepels rozijnen ( ongeweekt )

2 eetlepels paneermeel of couscous

2 eetlepelsblauwe bessen

½ theelepel groene stevia

Honing

1 ei

Ontdooi het bladerdeeg.

Schil en snij de appel(s) in kleine plakjes en doe het in een grote kom. Doe er de rozijnen, het custardpoeder, kaneel, blauwe bessen en een halve ( kleine theelepel ) stevia bij. Meng dit goed door elkaar en laat het even staan.

Leg vier plakken bladerdeeg in een springvorm zoals op onderstaand afbeelding is te zien. Strooi hierop twee eetlepels paneermeel of couscous  ( om het vocht op te vangen ).  Leg hierop de vulling en sla de punten van het bladerdeeg naar binnen.

Snij van het laatste plakje bladerdeeg repen en beleg de taart hiermee. Klop het ei los en smeer dit met een kwastje op het bladerdeeg.

Bak het op 200 graden in 30 minuten krokant bruin

Na het bakken de taart overgieten met de honing.

Appeltaart zonder suiker

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie