Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

:300 gr.  bloem     

½ zakje .   droge gist     

1     theelepel zout (afgestreken)

0.5  theelepel suiker     

3     eetlepels olijfolie  

100 ml. lauwe melk     

50   ml. lauw water.     


Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi er de doge gist bij. Zet het kopje op een warme plaats en laat het  10 minuten staan. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet hierin het gistmengsel. Roer ook de melk door de bloem.Voeg de olijfolie en het zout toe.

 Kneed goed door tot een soepel deeg ontstaat. Is het deeg te stijf of te slap, werk het dan bij met bloem of melk. Kneep het deeg nog een goed door, het liefst op een schoon aanrecht of werkblad, bestrooid met bloem. Doe het deeg terug in de kom, dek het af met een vochtige doeken laat het op een warme plaats ongeveer 45 minuten rijzen totdat het deeg twee keer is verdubbeld.

Kneed nog eens goed door en maak er een bal van. Rol het deeg uit tot een diameter van ongeveer 35 cm. Bestuif de werkplek regelmatig met bloem tijdens het uitrollen.Leg de deegplak op een ingevette bakplaat en maak de rand iets dikker. Dek hem af en laat het 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

Breng de vulling aan naar keuze en bak de pizza in 20 minuten af.

Basis pizzadeeg

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie