Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

Blad en nerf van één bloemkool

Boter

Bloem

Kookvocht

bouillonblokje

zout en peper


Snij blad en nerven klein en kook ze gaar.

Smelt boter in een andere pan samen met een gesnipperde ui en laat het licht smoren.

Doe er een eetlepel bloem bij en laat dit garen tot een roux.

Voeg nu het kookvocht van de bloemkool bladeren erbij totdat een gebonden, soepel mengsel ontstaat.

Doe er nu de nerven en bladeren bij en pureer dit geheel met de staafmixer.

Doe er een bouillonblokje bij en maak het verder op smaak met peper, zout en andere kruiden als  o.a. dragon.

Bloemkoolsoep van blad en nerf

Soep maken van het blad en de nerf van de bloemkool, het kan heel simpel. Jammer dat de meeste mensen het weggooien.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie