Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

250 gram bloem

snufje  zout

½    zakje droge gist

handvol fijngesneden brandnetel topjes

175 ml. lauwwarme mix van water en melk

Doe de bloem in een grote kom, samen met het zout.

Meng het lauwwarme water en melk samen en los de gist hierin op.

Nu kan hierbij de fijngesneden brandnetel topjes en kneed dit tot een soepel deeg.

Bestuif een grote kom met een beetje bloem of een paar druppels olijfolie en laat dit op een warme plek ongeveer een uur rijzen.

Druk het deeg daarna plat en vouw steeds de buitenste randen naar binnen totdat je een mooie bol hebt.

Laat het nog een half uur rijzen op de bakplaat met bakpapier en afgedekt met een theedoek.

Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 30 à 35 minuten.


Brandnetel brood

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie