Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

broccoli

375 gr. tarwebloem

100 gr. griesmeel ( of couscous of maisgries )

300 ml. lauw water

iets zout

1 theelepel droge gist

1 eetlepel venkelzaad

Kook enkele broccoli-roosjes beetgaar in kokend water en spoel ze af met koud water ( voor een mooie groene kleur ).

Doe alle droge bestanddelen in een kom met uitzondering van de gist. ( dit mag niet in direct contact met zout komen ) Doe de gist bij het lauwe water en roer het even door. Voeg dit nu bij het andere mengsel en kneed er een mooi soepel deeg van.

Zet het nu 30 minuten op een warme plaats om te rijzen.

Deel het deeg in twee parten en rol 1 deel uit tot de vorm van het ingesmeerde broodblik, leg het op de bodem Druk er nu de broccoli-roosje in vast. Rol nu het tweede deel van het deeg in een plak ter grootte van het broodblik en duw het voorzichtig op de broccoli.

Laat dit nu 45 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor op 200 graden, smeer de bovenkant van het brood met olijfolie en bak het ongeveer in 30 à 35 minuten af.

Laat het voldoende afkoelen


Broccoli brood

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie