Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

2 schoongemaakte inktvis tubes

2 zakjes inktvis inkt

3 grote gehakte uien

3 tenen gehakte knoflook

2 bosjes platte gehakte peterselie

250 ml. water

1 theelepel nootmuskaat

peper en zout

olijfolie

bloem.

Snij de inktvis in ringen, reepjes of blokjes.

Verhit olijfolie in een grote koekenpan en doe er de ui, knoflook en de peterselie bij. Bak dit al roerend een paar minuten goed door.

Doe er dan de nootmuskaat, peper en zout bij, even goed roeren, doe een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Knijp de zakjes  inkt voorzichtig uit in het water en roer het goed door.

Klop 2 eetlepels bloem in water goed door tot een papje.

Nu kan het inktwater bij de inktvis in de pan, samen met het bloempapje. Zet het vuur weer hoog en roer goed door. Doe het deksel weer op de pan en laat het ongeveer 5 minuten door sudderen.




De rijst is  droge pandanrijst gemengd met gehakte platte peterselie.

Calamares en su tinta ( in eigen inkt )


1/2 blikje artisjokharten


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie