Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

1 broccoli met stam

1 kleine prei

Klontje boter

2 eetl. bloem

1 ui

Koriander of bladselderij

1 bouilonblokje

Peper en zout

Snij de stam van de broccoli in dobbelsteentjes en de roosje kleiner.

Kook dit gaar en doe er een biologisch bouillonblokje bij, (gooi het kookvocht niet weg, je hebt het nog nodig!!!).

Smelt in een pan een klontje boter en doe er een gesnipperde sjalot en twee knoflookteentje bij, laat dit even smoren.

Doe er dan één of twee eetlepels bloem bij en al roerend laten garen.

Dan kan er een soeplepel kookvocht van de broccoli bij, goed roeren en beetje bij beetje kookvocht toevoegen, net zoveel als nodig is.

Doe er ook de broccoli zelf bij en blender dit goed door met de staafmixer.

Snij een kleine prei in de lengte door en dan in heel fijne plakjes.

Doe het bij de soep en laat het een kwartiertje rustig garen.

Maak het op smaak met fijngesneden koriander, selderie en eventueel peper en zout.

Cremesoep van broccoli en prei

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie