Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

Wat heb je nodig:


2 personen

200 gr. bloem

200 gr. geraspte kaas

300 ml melk

3 ½ theelepel bakpoeder

½  theelepel zout

½  eetlepel suiker

50 gr. gesmolten boter

3 eieren ( 1 voor het beslag )


Garnituur  van:

witlof topjes

3 groene kleine asperges

rode ui ringen

citroen schil

komkommer schil

mayonaise met citroensap


Doe de bloem in een grote kom en doe er verder de bakpoeder, zout en suiker bij. Roer het met een garde door elkaar.  Nu kan er de melk, 1 ei  en de gesmolten boter  bij. Roer dit goed glad tot een beslag.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en leg er een ring in ter grootte zoals je de pancakes wil hebben, zo worden ze even groot. Schep een pollepel beslag in de ring ( let wel dat je voor 2  croque’s  vier pancake’s  nodig hebt.) Laat het beslag aan één kant gaar worden. Zodra je merkt dat het steviger wordt, kun je de ring weghalen en de pancake omdraaien. Bak beide zijden mooi bruin.

Voor het afwerken van de croque leg je op één pancake een handje geraspte kaas en  doe er de tweede pancake op met daarop weer een laagje geraspte kaas. Als optie kun je er een plak ham tussen leggen. Leg de croque’s nu op een bakplaat en laat de kaas smelten onder de grill tot het mooi bruin wordt. Haal de croque’s uit de oven, bak intussen een ei en leg deze  bovenop de croque’s.

Garneren als boven of naar eigen wens.

Croque madame

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie