Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

450 gr.  bloem

2.25 dl  warm water    

3 eetlepels olijfolie     

1 theelepel zout     

1 zakje droge gist     

grof zeezout     

olijfolie               

Meng het water met de gist en laat het even staan.

Doe de bloem in een kom met het zout en drie eetlepels olie, doe er nu ook het mengsel van water en gist bij. Kneed tot dit tot een  goed soepel deeg.

Laat het deeg nu in een kom rijzen tot het dubbele volume, zet het ongeveer 30 minuten weg op een warme plaats.

Na het rijzen het deeg indrukken, verdeel het over ongeveer 8 à 10 bolletjes en rol het tot naadloze bolletjes.

Druk met de vingers ieder bolletje in tot een doorsnede van 10 cm. De randen moeten iets dikker zijn.

Leg de bolletjes op een het aantal bakplaten wat nodig is, dek het af en laat het 30 - 45 minuten rijzen.

Verwarm op tijd de oven voor op een temperatuur van 200 graden Celsius.

Sprenkel na het rijzen wat olijfolie over de broodjes en smeer het licht in met een kwastje. Strooi hierover grof zeezout.


Bak de broodjes  ongeveer 25 tot 30 minuten goudbruin.


Foccacia brood

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie