Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

375 gr. griesmeel

250 gr. bloem

1 zakje droge gist

1/2 theelepel zout

1 eetlepel zachte boter

lauw water

Doe het griesmeel. zout en bloem in een kom en roer het met een garde even door. ( of zeven). Neem een beetje lauw water en doe hierin de gist. Roer het goed door elkaar.

Voeg er nu beetje bij beetje lauw water aan toe en kneed het tegelijkertijd goed door tot een soepel deeg. De hoeveelheid water is afhankelijk van de soepelheid van het deeg.

Kneed het nog eens goed door op een schone werkplek op het aanrecht.

Bedek het het deeg met een schone doek en laat het 15 minuten staan.

Verdeel daarna het deeg in twee bollen.

Bestuif het werkblad met griesmeel en druk de bollen deeg iets plat zodat het griesmeel erin gedrukt wordt. Herhaal dit met de andere zijde van de deegbol.

Leg de deegbollen op een met bakpapier belegde bakplaat. Snij met een mes parten in de bovenkant omdat het een breekbrood is.

Bedek het weer met een doek en laat het 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het brood in ongeveer 25 à 30 minuten goudbruin.

Griesmeel brood ( Marokkaans )

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie