Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

100 gr. Geraspte oude kaas

500 gr. bloem

snufje zout

25 gr. verse gist ( 7 gr. droge gist)

25 gr. boter

1 theel. basterd suiker

1 ei (geklutst)

3 dl. lauw water

Meng in een schaaltje de gist met suiker en wat lauw water. Roer even door en laat 5 minuten staan.

Zeef de bloem met het zout in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en voeg boter en gistmengsel toe. Roer van binnen naar buiten de bloem door het gist mengsel en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe.

Kneed het deeg met de hand of met een keukenmachine gedurende 10 minuten. Maak een bal van het deeg en leg die in een ingevette kom en dek af met folie. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Sla het deeg terug en maak hiervan een lap van 40x60 cm (± 5 mm dik). Rasp 80 gram kaas over het deeg en verdeel het gelijkmatig. Rol de korte kant op en snijd schijven met een scherp mes van 1 cm.

Leg de schijven op een met bakpapier bedekte bakplaat met een tussenruimte van 3 cm. en dek af met folie. Laat 20 minuten rijzen. Wanneer kaasbroodjes niet tegelijk gebakken kunnen worden laat je de narijs van tweede deel op een koelere plaats plaatsvinden en pas afbakken wanneer de eerste klaar is.

Bestrijk de kaasbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi met nog wat kaas. Bak af in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of tot de broodjes goudbruin zijn.

Kaasbroodje

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie