Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

50 gr.  verse gist

200 gr. roggemeel

200 gr. havermout

250 gr. bloem

500 ml. lauwwarm water

1 theelepel zout

2 theelepels  venkelzaad

1 eetlepel honing

1 dl zonnebloemolie



Los de gist in het lauwwarme water op en meng het anijszaad, de honing en de olie erdoor. Voeg het zout bij de roggemeel en voeg het samen met de havermout en de helft van de bloem toe aan het watermengsel. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten  ( of 5 minuten met de machine ). Strooi de rest van de bloem over het deeg en laat het 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 gr. en leg een vel bakpapier  op een bakplaat. Kneed het deeg nog eens door op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel het deeg in  tien gelijke balletjes. Rol ze uit tot dunne deegrondjes. Prik met een vork gaatjes in het deeg en maak een gat in het midden met een steker.

Leg de deegrondjes op het bakpapier en zet de plaat in de oven.

Bakken tot ze knapperig zijn in 5 - 8  minuten


Zweeds rogge knäckebröt

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie