Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

1 komkommer

1 lente ui

1 eetlepel roomboter

1 à 2  eetlepels bloem

water

muntblaadjes

basilicumblaadjes

groente bouillonblokje

zalmsnippers

Snij de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijsten er uit ( dit leid bij velen tot maagklachten.

Maak kleine blokjes van de komkommer en blender deze samen met de basilicum en munt blaadjes tot grove moes.

Laat het bouillonblokje smelten in een halve liter water.

Smelt nu de boter in een pan, samen met de gesneden lente ui en fruit deze blond ( niet bruin) aan. Doe er nu een paar eetlepels bloem bij zodat het een stevige massa wordt, doe er nu de bouillon bij tot het een mooie dikte krijgt. Blender dit nu met de staafmixer en doe er de komkommerpuree bij. Goed roeren en even laten doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout, maar met mate.

Vlak voor het opdienen de zalmsnippers door de soep roeren. Dien op en leg voor de sier een munttopje op de soep.

Komkommersoep met zalmsnippers

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie