Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

mosselen

macaroni

kappertjes

ansjovisfilet

ui

bleekselderij

knoflook

zwarte bonen

zongedroogde tomaten

garnalen

zeekraal

dragon

lavas

appelzijn

hazelnootolie.

Kook de mosselen gaar en haal ze uit de schaal, laat ze uitlekken ( vang het vocht op ) en laat ze afkoelen.

Kook intussen de macaroni in het kookvocht van de mosselen beetgaar, giet het af en spoel de macaroni met koud water, laat het uitlekken en afkoelen.

Meng de mosselen met een beetje maizena voor een korstje. Doe een scheut olie in een grote koekenpan en laat dit heet worden. Doe er nu voorzichtig de mosselen in met vier geperste tenen knoflook.

Laat ze mooi bruin bakken, uitlekken en afkoelen.

Als alle ingrediënten zijn afgekoeld, kun je ze bij elkaar doen in een grote kom. Doe er dan de fijngesneden ansjovisfilets bij, samen met de fijngesneden ui en bleekselderij. Verder komen er de kappertjes, zwarte bonen, in reepjes gesneden zongedroogde tomaten, de garnalen en de zeekraal.


Doe er de dragon bij en de gesneden lavasbladeren. Maak het verder op smaak met appelazijn en hazelnootolie. Ikzelf doe er nog graag een paar druppels rozenbloesemwater bij.


Dit alles goed door elkaar mengen. Zet dan de schaal in de koelkast.




Als alle ingrediënten zijn afgekoeld, kun je ze bij elkaar doen in een grote kom. Doe er dan de fijngesneden ansjovisfilets bij, samen met de fijngesneden ui en bleekselderij. Verder komen er de kappertjes, zwarte bonen, in reepjes gesneden zongedroogde tomaten, de garnalen en de zeekraal.


Doe er de dragon bij en de gesneden lavasbladeren. Maak het verder op smaak met appelazijn en hazelnootolie. Ikzelf doe er nog graag een paar druppels rozenbloesemwater bij.


Dit alles goed door elkaar mengen. Zet dan de schaal in de koelkast.

Koude zeesalade


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie