Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

500 gr. bloem

1 zakje gistkorrels

1/2 ei

50 ml lauwwarme melk

40 gr. suiker

2 eetlepel zachte boter en olijfolie gemengd

2 anijsblokjes

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels sinaasappelbloesemwater

2 eetlepels sesamzaad


Roer de gist bij de lauwwarme melk en laat even staan.

Doe de bloem, suiker, de fijngemalen anijsblokjes, het bakpoeder en het sesamzaad in een grote kom en meng het goed door elkaar.

Voeg er nu het ei en het melkmengsel bij, daarna de boter en olie erdoor mengen, samen met het sinaasappelbloesemwater.

Kneed dit tot een soepel deeg. Het mag evt. worden bijgewerkt met lauw water of bloem.

Maak er 10 balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze plat tot een dikte van 2 cm.

Leg hierop een vel plasticfolie en een handdoek. Laat dit 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 170 gr.

Na de rijzing met een vork gaatjes prikken in het deeg, bestrijk het met geklopt ei en sesamzaad ( of anders )

De baktijd is 20 minuten


Krachel, ook wel anijsbrood

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie