Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

4 plakjes bladerdeeg ieder in  repen van zes stuks  gesneden

metalen conusvormpjes voor   hoorntjes

                  (Deze zijn te koop bij de bakwinkels) 200 gram lamsgehakt

1 eetlepel grof Keltisch zeezout

2 teentjes knoflook

1 blikje kikkererwten

broccolistam

1 eetlepel paneermeel

kruiden naar smaak

De gevulde hoorntjes,

Draai de reepjes bladerdeeg rondom de hoorntjes en begin bij de brede kant. Hou de rand van de vorm een beetje vrij,  dat is gemakkelijker om ze later los te krijgen van de vorm, gewoon even induwen.

Bak de hoorntjes op 180 gr. Tot ze mooi bruin zijn ( ongeveer 10 minuten )

Rol de hoorntjes nu in een heel klein beetje Keltisch zeezout.

De vulling:

Snij de stam van een broccoli in kleine blokjes en kook deze beetgaar,

Giet het af en spoel onder koud water. Ook de kikkererwten  laten uitlekken. Doe de blokjes in een kom, samen met de kikkererwten. Pureer het met een staafmixer tot een pasta en maak het op smaak met zout, peper en kruiden, bijvoorbeeld fenegriekblad en/of poeder, dragon, nootmuskaat. Vul de hoorntjes met een spuitzak en leg ze op een bakplaat in de oven om het te verwarmen.

Lamsgehaktspies:

Maak het gehakt op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout, een lepel paneermeel en de knoflook.

Doe er een lepel paneermeel bij. Vorm het gehakt rond de spies of stokjes  en bak het zonder boter of olie rondom mooi bruin.




Garnituur:


rode bietenrelish, reepjes  witte kool en een bloem van de komkommerplant.


Lamspies met gevulde hoorntjes en bietenrelish


1/2 blikje artisjokharten


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie