Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

100 gr. gedroogde abrikozen

500 gr. lamsgehakt

500 gr. tomaten

500 ml. water

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes fijngehakte knoflook

1 eetlepel kaneelpoeder

1 eetlepel gemalen komijn

4 stengels gesneden bleekselderij

1 citroen

zout en peper

koriander

Zet de abrikozen 2 uur in water om te wellen, snij ze daarna in kleine stukjes.

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de fijngesneden knoflook ongeveer 2 minuten.

Voeg nu de kaneel en komijn toe en roer dit goed door.

Rul er nu het lamsgehakt bij en bak dit al roerend bruin.

Roer er nu de abrikozen, bleekselderij, en tomaat door en laat het op een middelhoog vuur doorsudderen

Rasp er nu de schil van een citroen bij, samen met het sap.

Doe er nu het water bij en roer het goed door.

Dek de pan af en laat het nog een half uur doorkoken op een middelmatig vuur.

Breng het verder op smaak met peper, zout en gehakte koriander.

Lamsvleessoep ( Marokkaans recept )

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie