Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

750 gr. rundvlees ( of lamsvlees )

4 grote uien

6 laurierbladeren

6 kruidnagels

1 eetlepel appelstroop

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 theelepel mosterd

150 ml water

150 ml azijn

4 dikke plakken peperkoek

peper en zout

olijfolie

1 eetlepel boter.

Snij het vlees in middelgrote stukken van ongeveer anderhalve cm.

Doe een scheut olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan.

Zodra het vlees is dichtgeschroeid kan de boter erbij.

Braad het mooi bruin aan.

Doe er dan de grof gesneden uien bij en smoor het mee, samen met de laurierbladeren, kruidnagels en de mosterd.

Doe er dan de appelstroop en basterdsuiker bij, dan weer goed roeren.

Het water en de azijn mag er dan bij, daarna de in stukjes gebrokkelde peperkoek.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

Laat het geheel nu op een zacht vuurtje sudderen, minimaal 3 uur.

Roer af en toe goed door zodat de peperkoek helemaal oplost wordt en het zuurvlees gaat binden. Eventueel verder op smaak brengen.

Limburgs zuurvlees


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie