Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

500  gr.  bloem

1.25 dl.  yoghurt

2.50 dl.  melk       

1      theelepel bakpoeder      

 1     theelepel zout   

0.5 theelepel bicarbonaat       

4     theelepels  boter          


Voorbereiding:

Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en het zout. Klop het ei los.  Smelt de boter. Voeg het ei toe aan het  bloem mengsel en roer het kort  door.

Voeg er de gesmolten boter en de yoghurt aan toe en roer weer kort door. Voeg er nu de melk beetje bij beetje aan toe tot er een glad papje ontstaat.

Leg een theedoek over de kom en laat het deeg 2 uur rijzen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Kneed het deeg na het rijzen goed door en verdeel het in 8 stukken. Maak een bolletje van het deeg en rol het ovaal uit tot een lengte van 15 cm. Maak het aan één kant vochtig en leg deze kant op een beboterde  bakplaat. Smeer op de bovenkant een beetje boter met een kwastje.


Bak het deeg ongeveer 8 à 10 minuten op 200 graden Celsius.

Naanbrood

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie