Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

500 gr. Bloem

150 gr. Lauwe melk

150 gr. Boter

150 gr. Rozijnen

150 gr. Walnoten

80   gr. Suiker

80   gr. Gesmolten boter

1     ei

1     zakje droge gist

1/3  th. lepel kardemom

2/3  th. lepel foelie

1/2  th. lepel kaneel

Snufje zout

Laat de rozijnen weken in een beetje water. Meng de gist met suiker en de lauwwarme melk, zet dit even apart.

Doe in een grote kom de bloem, de 150 gr. boter, zout en het ei, hierbij komt nu het gistmengsel.

Kneed dit goed door tot een stevig deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat dit 30 minuten rijzen op een warme plaats.


Maak nu een mengsel van de kruiden, uitgelekte rozijnen en de walnoten

( je kunt het eventueel uitbreiden met bigarreaux, gesneden stemgember en sukade )

Als het deeg voldoende is gerezen mengen we het kruidenmengsel met het deeg, kneed nu het deeg weer stevig door tot alles goed is gemengd en een stevig deeg is ontstaan.

Laat het deeg nu 45 minuten rijzen.

Rol het deeg ovaal uit, maar laat het dik, zorg dat in het midden het deeg iets platter is. Vouw  de deegflap nu dubbel en laat het weer 15 minuten rijzen.  Als extra optie kun je er een rol spijs tussen leggen.

Verwarm de oven nu voor op 170 graden.

Bak het brood in 45 minuten gaar. Direct na het bakken het brood insmeren met alle hete boter en verpak het brood helemaal in aluminiumfolie,  laat het zo afkoelen.


Ik weet het, je koopt ze voor een drol bij de super, maar je hebt meer eer van je werk als je het zelf maakt.

Paas brood

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie