Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

300 gr. roggemeel

200 gr. speltmeel

300 gr. rode bietenkookvocht  

1/2   rode biet ( gekookt )     

1       zakje droge gist     

1       theelepel desempoeder     

1       theelepel bakpoeder          (wijnsteenbakpoeder)


Kook de rode biet 1 uur gaar op laag vuur en schil deze. Rasp de rode biet en bewaar dit samen met het kookvocht.

Doe alle droge bestanddelen in een kom. Weeg de hoeveelheid rode bieten rasp, samen met het kookvocht af.  Dit is  300 ml. Doe dit bij de droge bestanddelen en kneed er een soepel deeg van. Doe dit zo’n 10 minuten.  

Als het deeg te droog wordt, doe er dan nog een beetje bietensap bij, is het te nat. doe er dan een eetlepel meel bij.

Leg het deeg in een met bloem bestoven kom en laat het 30 minuten rijzen op een warme locatie. Sla hierna het deeg door en kneed het tot het deeg steviger aanvoelt.

Leg het deeg in een ingevette bakblik of op een bakplaat met bakpapier.  

Dek het af met een vochtige doek of ingevette folie.Laat het nu 90 minuten rijzen op een warme plaats.

Zet de oven tijdig op een temperatuur van 230 graden Celsius.

Bak de eerste 5 minuten het brood op deze temperatuur.

Na 5 minuten de oven op 200 graden Celsius  zetten en bak het nog 30 à 35 minuten door.

Laat het brood afkoelen.

Rode bietjes brood

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie