Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

1 flessenpompoen

1  ui

4 eetlepels rode linzen

2  tenen knoflook

koriander

cayennepeper

Keltisch zeezout


Ontdoe de pompoen van de schil en de pitten, snij het vruchtvlees in stukken en kook deze gaar.

Pureer dan het pompoenvlees heel fijn met een staafmixer.

Fruit in een andere pan langzaam een gesneden ui in boter, samen met twee kleingesneden knoflook tenen.

Doe hierin de rode linzen met een laagje water. Laat dit zolang garen tot de linzen gaar zijn.

Voeg af en toe een beetje water bij om droogkoken te voorkomen. Zodra dit mengsel gaar is kan het al roerend bij de pompoen.

Maak op smaak met fijngesneden selderie, koriander, iets cayennepeper en Keltisch zeezout.

Pompoensoep met rode linzen

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie