Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

300 gr. speltmeel

200 gr. roggemeel

300 ml. lauwwarm water

1       zakje droge gist

1 theelepel desem poeder

1 theelepel wijnsteenzuur  bakpoeder

Meng de droge bestanddelen door elkaar en voeg er dan de gist en het water bij. Mix dit tot een samenhangend deeg.

Ga nu verder op een schone droge plek op het aanrechtblad. Bestrooi het blad met bloem en kneed het deeg ongeveer in 10 minuten stevig door.

Leg het deeg nu in een met bloem bestrooide kom en laat dit afgedekt ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats.

Sla na het rijzen het deeg plat en vouw steeds de buitenste rand naar binnen en maak er zo een bol van terwijl je kneed.

Smeer een bakblik in met boter en leg er nog een velletje bak-papier in tegen het vastbakken. Doe het deeg met de naad naar onder in het bakblik en laat het nogmaals rijzen, dit keer voor een duur van 90 minuten.

Verwarm de oven voor op 230  gr. Celsius.

Zet na het rijzen het bakblik in de oven en bak de eerste termijn in 5 minuten. Zet dan de oven op 200 gr. En bak nog eens 30 minuten verder.

Laat het brood na het bakken even afkoelen, dan laat het gemakkelijker los.

Spelt rogge brood

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie