Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

Maak eerst de stamppot en laat het afkoelen.

 

Voor het deeg heb je nodig:

250 gr. Bloem

70 gr. Boter

10 gr. Suiker

1 zakje droge gist

125 gr. lauwe melk

Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed hiervan in tien minuten een soepel deeg, maak hiervan twee bollen en laat dit 15 minuten rusten onder een doek.

Rol elke bol uit tot een plak van 30×30 cm. Leg hierop de helft van de stamppot en duw er een (knak)worstje in, maak er een rol van zodat het deeg er overheen gelegd kan worden.

Begin de linker en rechter kant naar binnen te vouwen, dan de voorkant, de laatste kant iets bevochtigen en maak van het geheel een mooie rol, doe dit ook met het tweede deeg. Laat de rollen nu 45 minuten rusten onder een doek en zet de oven op 200 graden.

Smeer de broden in met geklopt ei met een beetje melk en bak ze in 30 minuten mooi goudbruin.

Stamppot in brood ( boerenkool met worst)


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie