Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

500 gr. bloem     

1 dl.      Turkse yoghurt     

2 dl.       lauwwarm water     

1  zakje droge gist    

1 eetlepel suiker    

1 eetlepel zout     

1 theelepel komijnzaad         

olijf olie         

tomatenpuree     


Meng het lauwwarm water met de gist en suiker, laat dit even staan. Doe de bloem, zout en komijn in een kom en doe er het watermengsel bij. Voeg er  nu ook de yoghurt aan toe.

Dit blijven kneden tot er een soepel deeg is  ontstaan. Laat het deeg in een afgedekte kom nu 30 minuten rijzen op een warme plaats. Nogmaals  goed doorkneden en weer  30 minuten laten rijzen. Rol het deeg nu ovaal uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. en leg het op een met bakpapier  bedekte bakplaat.

Verwarm de oven op 180 graden Celsius

Bestrijk de bovenkant nu met tomatenpuree en olijfolie en laat het brood nog eens 10 minuten rijzen.

Bak het brood nu in de oven op 180 graden.




Turks brood

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie