Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

:250 gr.  bloem     

2,5    gr. droge gist     

3        gr. zout

170   gr. lauw water.     


Maak van de bloem en het water een deeg en kneed dit goed door. Laat dit afgedekt ongeveer een half uur rusten. Na de eerste rust eerst het zout toevoegen, even goed kneden en daarna mag het gist er bij ( gist mag nooit direct in aanraking komen met zout )

Kneed het deeg nu soepel door zonder toevoeging van bloem, het blijft een plakkerig deeg!

Doe het deeg in een met zonnebloem olie ingevette kom en draai het deeg tot het deeg helemaal is ingevet, laat het nu rusten tot het deeg is verdubbelt  in minimaal 60 minuten,

Verwarm alvast de oven op 230 graden.

Bestuif je werkblad met bloem en doe het deeg daar op. Duw het deeg voorzichtig met de handen uit tot een plak van 25 bij 15 cm. Snij nu langs de lange kant het deeg doormidden en draai de repen deeg als een kurkentrekker, dus in tegengestelde richting.

Leg de gedraaide rollen deeg nu op een met bak-papier beklede bakplaat en bestrooi het met iets bloem.

Dek de bakplaat af met huishoudfolie en laat de broodjes  30 minuten rijzen.

Vooraf aan het bakken de onderste braadslede van de oven vullen met een half glas water om te stomen. Zet de bakplaat met de broodjes snel in de oven.

Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten mooi goudgeel. Zet de oven uit, maar laat de broddjes nog een paar minuten in de oven om  een krokante korst te krijgen.

Twisted bread

Home    Soepen   Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie