Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie   

1 kabeljauwfilet ( supermarktvriezer )

1 vel bladerdeeg

1 theelepel kruidenboter kruiden

1 rode ui

1 eetlepel roomboter

1 à 2 eetlepels bloem

stam van een broccoli

gekookt mosselvlees ( supermarktvriezer )

klein blikje mais

klein blikje kidneybonen

Kook de  kabeljauw filet gaar in een laagje water, samen met de kruidenboter kruiden. Laat deze visbouillon afkoelen voor later.

Ontdooi een velletje bladerdeeg en duw deze in een vorm voor cupcakes. Bak deze in de oven op 200 graden in 30 minuten. Laat ook deze even afkoelen.

Snij van de onderkant van de stam een stukje af en gooi deze weg. Snij in de lengte dunne plakjes en daarvan weer dunne reepjes. Jullienne dus. Leg dit even apart, samen met een paar roosjes.

Smelt de roomboter in een pan, samen met de dun gesneden rode ui op een middellaag vuur. Doe er de bloem bij en roer dit goed door. Zodra het stevig is, doe er dan een soeplepel van de visbouillon bij, blij goed roeren en bijvullen tot een stevige, maar soepele massa, een roux. Verkruimel de kabeljauw hierdoor en voeg er de gekookte mossel bij. Dit mogen ook garnalen zijn.

Kook de broccoli in heet water tot de reepjes gaar zijn, ongeveer 8 à 10 minuten. Laat ze daarna in een zeef uitlekken.

Maak je bord op zoals op de foto of naar eigen idee.


Visragout van kabeljauw en mossel


1/2 blikje ansjovisfilets


4 vel bladerdeeg


3 eieren


75 gr. geraspte kaas


75 gr. Turkse yoghurt


fijngesneden basilicum en koriander.

Home    Soepen  Hoofdgerechten     Lekkernijen    Patisserie Mijn visie